Kıyafetleri rastgele organize etmemek ve yığmak ve düzgün bir şekilde katlamak buruşmasına neden olacağı gibi daha fazla yer kaplayacak ve dolabın kıyafetlerle dolmasına neden olacaktır ki bu da sonrasında onları düzenleme ve katlama işlemini zor ve sıkıcı hale getirmekte ve çok fazla zaman almaktadır. Bu durum giysilerin sürekli ütülenmesini gerektirebilir, bu da giysi kumaşına olumsuz yansır. Böylece, yeni giysilere normalden daha kısa sürede ihtiyaç duyacağız, düzenli bir şekilde düzenlemek onları koruyacak ve giysilere daha hızlı ulaşmayı kolaylaştıracaktır.

Giysileri katlamanın birçok yolu vardır:

1- Kotların katlanması: Düz bir zemine dizilerek ve arka cepleri üst üste gelecek şekilde pantolon ikiye katlanarak yapılır. Kasık bölgesinde küçük bir üçgen oluşur. Pantolonu üçte veya ikiye katlayın. Kumaş pantolonlara gelince, kumaş pantolonlar herhangi bir kırışıklığın giderilmesi için ütülenir ve özel bir desende ütülenirse kıvrımdan katlanan düz bir yüzeye yerleştirilir ve ardından üçte bir veya ortada katlanır. Kumaş pantolonların katlanmaması ve kırışmaması için bir torbaya koyma imkanı.

2- Gömlek katlama yöntemi Gömlek katlama yöntemi gömlek kol uzunluğuna göre değişiklik göstermektedir:

Uzun kollu gömlek: Gömlek düz bir zemine serilir, sağ taraf alınır ve ortaya doğru katlanır ve ilk kol gömleğin ortasından geriye doğru katlanır, sonra ortadan ikiye katlarız. gömleğin alt kısmı. Gömleğin üst kısmı alt orta kısımdan katlanır.

- Kısa kollu gömlek: Gömleğin ilk kenarını ortaya doğru katlıyoruz ve gömleğin ortasındaki kolları arkaya doğru çeviriyoruz sonra her iki taraftan tekrar katlıyoruz.Gömlek boyunun yarısına kadar katlanarak dikdörtgen şeklinde oluyor .

3- Elbisenin katlanması: Elbise tamamen düz bir zemine yerleştirilir.Elbise kısa veya daha fazla ise, uzunsa ortadan katlanır ve eteğin üçte biri elbisenin içine yerleştirilir, böylece elbisenin üçte biri açılır. elbise bir dikdörtgene daha yakın görünüyor. Eteğin kalan kısmı, diğer taraftaki elbisenin içine eskisi gibi yerleştirilir ve daha sonra ortaya katlanır.

4- Çorapları katlayın:

- T harfinin şekli. İkinci çorabın ağzı alta doğru olup, ilk çorabı dik çorabın üzerine sağ tarafından, sonra diğer tarafından katlanarak iki çorabın şekline gelmesi sağlanır. düz. Çorapları ortadan katlayın ve çorapları biri diğerinin içine girecek şekilde bükün.

Top şekli: Çorapları sarın ve üst üste eşit şekilde yerleştirdikten sonra top şeklinde birbirine geçirin ve ardından küre şeklinde iç içe yerleştirerek katlayın.

5- Katlanır eşarp ve şallar:

- Şal ortadan katlanır ve daha ince bir şekilde tekrar katlanır, sonra gevşek bir şekilde spiral şeklinde sarılır ve çekmecelerin içindeki özel kutuya yerleştirilir.

- Askı Şal ortadan katlanır ve daha düşük bir genişlik elde etmek için tekrar katlanır, daha sonra ilişki üzerine uzunlamasına şekilde ortadan asılır, sonra çözülür ve serbest bırakılır.

- Çabuk kaymayan kumaştan yapılmış şallar Askıya asılan veya gardırop içine asılan birkaç şal için gevşek bir düğüm yapmanız için askı askısı kullanılması tercih edilir.

6- Seyahat çantasındaki kıyafetleri katlama: Önce yüzeye ceketi koyuyoruz, sonra kısa elbiseleri veya gömlekleri ters yöne bakacak şekilde ve iki parçanın kolları üst üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Pantolonlar yatay olarak yerleştirilir, böylece ters yönde başka bir pantolon varsa kemer katlanmış giysinin kenarına paralel olur. Ortadan katladığınız şeyi torbaya koyun. Tüm parçalar, ilk başlatılan ceketin merkezi etrafında ayrı ayrı geriye doğru katlanır.